Rizses fasírt hagymás mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Hétköznapi vacsora, Sült, Párolt, Tárcsa, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre: Rizses fasírt hagymás mártással
Hagymamártás
Rizses fasírt hagymás mártással A lencse és a barnarizs súlya főzve értendő. Robotgépben dolgozd össze a lencsét, a zabpelyhet, a rizst, de vigyázz, ne csinálj teljesen pépet belőle, maradjon darabos! Ezután jöhet a búzacsíra, szejtánpor és a többi hozzávaló, gyúrd össze az egészet kézzel, majd oszd öt egyenlő részre. Melegíts meg egy serpenyőt, tégy bele egy kevés olajat, majd, ha már elég meleg, tedd bele a szépen megformázott fasírtokat és oldalanként 5 – 5 percig süsd. Könnyen megég, ne hagyd magukra őket! Ha ez megvan, szedd ki a fasírtokat. Ha elkészült a mártás, helyezd vissza a serpenyőbe a fasírtokat. Kanalazd a tetejükre a szószt és már tálalhatod is. Köretnek mi párolt sárgarépát és vegán majonézes kukoricát ettünk hozzá. A fenti mennyiség 2.5 ember adagja, ha úgy számoljuk, hogy egy fő megeszik két fasírtot. Lehet, hogy érdemes azonnal "duplázni". Hagymamártás Öntsd a serpenyőbe a feldarabolt hagymát s pirítsd meg. Közben egy fedeles pohárban rázd össze a ketchupot, a lisztet, a vizet, sót, borsot, majd ha már nincsenek benne csomók, borítsd a hagymára, forrald össze. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||