Görög töltött paprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a tojással, a paradicsom és mozzarella kockákkal, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk meg. A pritaminpaprikákat csumázzuk ki és tisztítsuk meg az erektől és a magoktól, majd a belsejét megsózva töltsük bele a húsmasszát. Egy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal, tegyük bele a töltött paprikákat, tegyük a tetejükre a csipet sóval meghintett paradicsomkarikákat, öntsünk alá fél deci vizet és 170 fokra, előmelegített sütőben, süssük fél órát, majd a maradék sajtot a tetejére reszelve, még 15 percet, ha nagyon pirulna, előbb is kivehetjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||