Pangasius filé dióbundában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Kímélő Hozzávalók 4 személyre: Pangasius filé dióbundában
Aioli mártás
Pangasius filé dióbundában A halfilét kétujjnyi darabokra vágom, besózom, megborsozom és fél órát pihentetem. Papírtörlővel leitatom, majd lisztbe és felvert tojásba mártom, végül, fele morzsa, fele dió keverékébe forgatom. Középforró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm. Sült burgonyával és aioli mártással tálalom. Aioli mártás A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony sugárban, hozzáöntve az olajat kemény mártássá verjük. Behűtve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||