Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aludtejes kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Reggeli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
30 dkg búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
2.5 dl aludttej 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Az aludttejet és tojást hozzáadva könnyű tésztává dagasztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejét vizes kézzel átsimítjuk, majd lenmaggal meghintjük. 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készül el.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)