| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 10 dkg grana sajt | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 1 dl sűrített paradicsom | 110 | 5 | 1 | 20 | 0 | 0 |
| 2 csésze főtt rizs | 130 | 2 | 0.3 | 28.2 | 0.4 | 0 |
| 1 csomag füstölt virsli | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 doboz gombakonzerv | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 doboz vörösbab konzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tök | 30 | 1.1 | 0.1 | 6.1 | 8.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük, majd, ha langyosra hűlt, beleforgatjuk, a vékonyra vágott virslit, a lecsepegtetett gomba és babkonzervet, a reszelt sajtok felét, a rizst, féldeci borral felöntve jól átkeverjük. A masszát, a tökök üregébe töltjük, a tököket, olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezve, a félretett borral és 1 deci vízzel felöntve, fóliával szorosan lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25 percig pároljuk. A fóliát levéve, a félretett sajttal megszórva, még 15 percig pirítjuk. A szaftjával időnként locsoljuk meg.