Bajai halászlé Banya módjára
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
csukafej |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 kg
ponty |
143 |
15.8 |
8.7 |
0.1 |
0 |
70 |
| 50 dkg
harcsa |
82 |
15.8 |
2 |
0.2 |
0 |
80 |
| 50 dkg
kecsege |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 4 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 igény szerint
gyufatészta |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk a haldarabokat és a csukafejet, ráöntünk másfél liter vizet és nagylángon felforraljuk. Amikor már forr, ráhintjük a pirospaprikát és lobogva forraljuk 35 percet.
A levet külön kifőzött gyufatésztára merjük, a haldarabokat utána fogyasztjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)