Bazslikomos, píneás, töltött csirkemell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
15 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
1 evőkanál
fenyőmag |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket kiolajozott tepsiben, alufóliával lezárva 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 15 perc alatt, a levével meglocsolgatva pirosra sütjük. Vékonyra felszeletelve, sült burgonyával és paradicsomsalátával körítjük.
A csirkemellet fóliába tekerve, grillen is lehet párolni, majd fólia nélkül sütni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)