Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bazslikomos, píneás, töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 evőkanál fenyőmag ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kicsontozzuk, majd felszúrjuk. A fetát a fenyőmaggal, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal elkeverjük és a csirkemellek üregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. A töltött csirkemelleket kiolajozott tepsiben, alufóliával lezárva 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 15 perc alatt, a levével meglocsolgatva pirosra sütjük. Vékonyra felszeletelve, sült burgonyával és paradicsomsalátával körítjük.
A csirkemellet fóliába tekerve, grillen is lehet párolni, majd fólia nélkül sütni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)