| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál szezámmag | 639 | 26.3 | 54.8 | 9.4 | 12.6 | 0 |
| 1 teáskanál lenmag | 377 | 24.4 | 30.9 | 0 | 38.6 | 0 |
| 1 evőkanál reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 ág rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 db chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 doboz camambert | 68 | 3.4 | 3.6 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 csomag konyhakész olmós tészta | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az omlós tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kerek kiszúróval kiszúrjuk, úgy hogy négy darabbal ki tudjuk bélelni a kis formákat és négy korong a tetejére is jusson. A tésztakosárba egy-egy lapjában félbevágott sajtot teszünk, a vágott rész legyen felül. A vékony csíkokra vágott fokhagymát a sajtba szurkáljuk, néhány rozmaringlevéllel együtt. A tetejére szórjuk a finomra vágott chilit, majd megsózzuk és megborsozzuk. A tészta szélét tojással megkenjük és beborítjuk a tésztakorongokkal. A széleket kissé összenyomkodjuk. A tészta tetejét szintén lekenjük tojással, majd kettőt reszelt sajttal, kettőt a magokkal meghintve, 200 fokra előmelegített sütőben, kb 15 perc alatt megsütjük.