Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Churros

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
12.5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 ízlés szerint kristálycukor 400 0 0 99.9 0 0
1 ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Felforralom a tejet és hozzáadom a vajat, a cukrot és a sót, ha a vaj elolvadt, folytonos keverés mellett beleszórom a lisztet és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. Kicsit hűlni hagyom a tésztamasszát, majd ha langyos, egyenként belekeverem a tojásokat. Minden tojást gondosan dolgozzunk el a tésztában.
Ízlés szerinti mennyiségben készítsünk fahéjas kristálycukrot. Habzsákból vagy lyukas nylonzacskóból nyomjunk 10 centis kukacokat az előmelegített, 170 fokos olajba és süssük a tésztát aranybarnára. Lecsöpögtetve még forrón forgassuk a fahéjas cukorba.
Adhatunk hozzá lekvárt vagy csokoládészószt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)