Sopapilla, avagy mexikói csöröge
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 60 dkg				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
						
					| 1,5 dl				
		tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
				
						
					| 6 evőkanál				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 teáskanál				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 | 
				
						
					| 1 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 1 csomag				
		szárított élesztő | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Fél deci langyos vízbe szórjuk bele az élesztőt. Forraljuk össze a tejet, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. ha már, csak langyos keverjük bele a tojást és az élesztőt. Dagasszuk hozzá a lisztet és, ha a massza már egynemű, langyos helyen, letakarva, kelesszük a duplájára. Ekkor lisztezett deszkán nyújtsuk félujjnyi vastagra. Hagyjuk pihenni negyed órát és vágjuk háromszögekre. 170 fokos olajban, egyszer megfordítva, süssük aranybarnára. Sütés közben a tészta felfújódik. Rácson vagy nedvszívó papíron csöpögtessük le a felesleges olajat.
Porcukorral megszórva, esetleg, külön tálban, lekvárral kínáljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)