| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 maréknyi keksz (édes) | 449 | 8.2 | 11 | 78.8 | 3.4 | 0 |
| 10 dkg tejcsokoládé | 396 | 26 | 30.4 | 1.5 | 0 | 0 |
| 1 maréknyi mogyoró | 691 | 15.6 | 63.5 | 8.7 | 8 | 0 |
| 75 ml tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 |
| 50 dkg sütőtök | 78 | 1.5 | 0.6 | 16.5 | 0.8 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 4 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 10 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 20 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztből, vajból tojásból és cukorból tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A két kb 20 centis pite formát kivajazzuk és lisztezzük és hűtőbe tesszük. A hideg tésztát két fólia között kinyújtjuk, formába igazítjuk, megszurkáljuk, és visszatesszük a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt és 15 percig elősütjük. A tölteléket készítsük el. Törjük össze a sült tököt és keverjük bele a többi hozzávalót. Az elősütött