Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csekonics saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Hidegvérűek, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
3 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
30 db zalai rák 0 0 0 0 0 200
40 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány salátalevelet tegyünk félre a tálaláshoz, a többit tépkedjük darabokra. Az öntet hozzávalóit keverjük össze. A rák farkából és ollóiból szedjük ki a rákhúst, a lebőrözött, kicsontozott csirkemellet vágjuk apró darabokra. A salátát, a rákot és a csirkemelldarabokat keverjük át az öntettel, végül óvatosan forgassuk bele a paradicsomot, hogy ne törjön össze. Salátalevelekkel bélelt kelyhekben kínáljuk, néhány szép rákollóval és citromgerezddel díszítve.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)