Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Saláta a tenger gyümölcseivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
4 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 fej radicchio 0 ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
15 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
15 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
30 dkg tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tenger gyümölcsei súlya tisztítva és főzve értendő. A tintahalat megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd borssal, két gerezd fokhagymával ízesített borban, egy deci vizet hozzáadva, puhára főzzük. Leszűrjük és ebben a lében a garnélát is átforraljuk. Ezt is lecsepegtetjük és a kagylót is megfőzzük. A levet konyharuhán gondosan átszűrjük és félretesszük. Az újhagymát, zöldjével együtt karikára vágjuk, a radiccihiót és a saláta szívét falatnyi darabokra tépjük. A paprikát felkockázzuk. Az olívabogyót félbevágjuk. A majonézbe keverjük a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a néhány vágással felaprított kapribogyót, majd sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük és a párolólével kellő sűrűségűre hígítva összeforgatjuk a hozzávalókkal. Jól behűtjük, majd a saláta megmaradt leveleivel bélelt, citromgerezddel díszített tálban tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)