| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 szelet füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 4 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 4 szelet parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| 4 db debreceni | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 75 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Rárakosgatjuk a betöltött debreceniket, a szalonnával leterítjük, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Kockázott hagymával, mustárral és ketchuppal kínáljuk.