Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ecetes almapaprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú, Csípős
Hozzávalók

Ecetes almapaprika
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg almapaprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Felöntőlé
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
10 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
16 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál szalicil 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ecetes almapaprika
A paprikát megmossuk és szárát rövidre vágjuk, fogpiszkálóval, a csumájuk körül 5-6 helyen megszurkáljuk, hogy a lé jobban átjárja. Ráöntjük a felöntőlét és két napig lefedve állni hagyjuk, közben a leapadt levet pótoljuk. Végül színültig töltjük az üveget és lezárjuk.

Felöntőlé
A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk kihűlni a levet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)