Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos chiliszósz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Mártások, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Keserű, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
12 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk langyosra hűlni. A chili zöld részét levágjuk és a megtisztított fokhagymával együtt turmixba dobjuk, a narancsfőzettel felöntjük és összezúzzuk. Ne legyen egészen apró. Ismét felfőzzük, cukorral, sóval és a végén a borcettel ízesítsük. Üvegekbe töltjük, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Szárazabb grillhúsok vagy natúrszelet mellé kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)