Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdei zöldbabgulyás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
40 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
70 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
3 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétféle húst kis kockára vágjuk, a zöldbabot ujjnyira daraboljuk, a burgonyát felkockázzuk és hideg vízben félretesszük. A felhevített libazsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a köményt , majd a marhahúst rádobva átsütjük, amíg levet ereszt és félpuhára pároljuk. Vizet ne adjunk hozzá. Ekkor belekeverjük a sertéshúst, a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot és a zúzott fokhagymát, ezzel is fehéredésig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ha a sertéshús is puhulni kezd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, a zöldbabot és a burgonyát. Ha minden megpuhult a tetejére szórjuk a pirospaprikát és beleforraljuk a lébe. Végül a főzés utolsó öt percében beleöntjük a vörösbort.
Aki sűrűbben szereti szaggasson bele csipetkét.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Ki-ki ízesítse csípősre saját ízlése szerint.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)