| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 kiskanál rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 szál póréhagyma | 37 | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 2.3 | 0 |
| 1 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 10 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 evőkanál barnacukor | 391 | 0 | 0 | 97.4 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 3 dl marhaalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dl barnasör | 51 | 0 | 0 | 5.9 | 0 | 0 |
| 3 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 kg
hátszín |
249 | 19 | 18 | 0.6 | 0 | 83 |
| 5 szem borókabogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk, rászórjuk a cukrot, majd ha karamellizálódott felöntjük a sörrel, az alaplével és fűszerezzük. Ráöntjük a húsra, majd 140 fokos sütőben, lefedve, 4 órát pároljuk. Az eredeti recept szerint sült burgonyával és fokhagymás fűszervajjal tálaljuk.