Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás kakaspörkölt túró galuskával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Gombás kakaspörkölt
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg kakas ? ? ? ? ? ?
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
30 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
4 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrógaluska
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Gombás kakaspörkölt
A felhevített libazsírban átpároljuk a hagymát és a kockára vágott kakashúst, a csontokat hozzáadva, jól összeforgatjuk és kevés vizet hozzáadva összefőzzük. Kis lángon pároljuk, szükség szerint kevés vizet hozzáöntve. Fűszerezzük és, ha majdnem puha, a gombát belekeverjük. Az utolsó percekben a vörösbort is hozzáöntjük. Jól átforralva tálaljuk.
Túrógaluskát és savanyúságot kínálunk hozzá.



Túrógaluska
A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Kapros tejföllel leöntve önálló ételként, vajon átforgatva köretként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)