Grillezett újburgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 kg
újburgonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az újburgonyát forrásban levő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk megszikkadni. A bacont apró kockára vágjuk és a grilltepsibe dobva, zsírját kisütjük. A kakukkfüvet és a rozmaringot a zsírba keverjük és beleforgatjuk a még meleg burgonyát
Óvatosan rázogassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a fűszeres zsiradék.
10-15 perc alatt, időnként átforgatva, süssük pirosra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)