Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kecskesajtos puliszka pirítva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
15 adag kecskesajt 285 16.7 23.4 1.6 0 0
25 adag kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt kecskesajtot. Olajjal bekent sütőlapra ujjnyi vastagon elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
A mikor kihűlt és megdermedt, tetszőleges formákra vágjuk és kevés vajon vagy olajjal megkenve grillrácson, egyszer megfordítva 5 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)