Hagymás paprikalekvár
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 3 kg
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kápiapaprikát megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. Egyszer megfordítva, 40 percig sütjük. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, a végén belekeverjük az áttört fokhagymát és a fűszereket. Hozzáadva a kisebb darabokra vágott paprikát, fél órát pároljuk. A babért kiszedjük és botmixerrel áttörjük, üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Paprikás ételekhez használjuk vagy pirítósra kenve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)