Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Majonézes párizsisaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
40 dkg párizsi 219 11.9 18.2 0 0 40
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk.
Pirítóst vagy friss péksüteményt kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)