Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhanyelv gomba mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Márton nap, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
25 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db füstölt marhanyelv 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előzőleg egy éjszakár beáztatott marhanyelvet 3 deci borral leöntjük, hozzáadjuk az egyik fej hagymát, a fokhagymát, a babért és kevés szemes borsot. Óvatosan sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kis lángon puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítve a bőrét lefejtjük. A főzőlében hagyjuk kihűlni. Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és zsírjára sütjük rajta a felszeletelt gombát. Felöntjük a félretett borral, kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük, majd ismét elforraljuk a levét. Végül beleöntjük a tejszínt és enyhe sűrűsödésig forraljuk.
A nyelvet felszeleteljük és kevés főzőlében felmelegítjük. Lecsepegtetve, a mártással körülöntve, burgonyakrokettel tálaljuk.
A főzőlét ne dobjuk ki, pompás levesalap.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)