Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhatekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Párolt, Kukta, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
20 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
4 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhacombból 8 szeletet vágunk, majd gyengéden vékonyra verjük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradék felében a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Elkeverjük a kockára vágott uborkával és a mustárral, majd a hússzeleteket megkenjük a masszával. A két végét behajtva roláddá tekerjük és zsineggel körbe kötjük. Sóval, borssal meghintjük és a félretett olajon, körben aranybarnára sütjük, végül kuktába tesszük. Rászórjuk a felkockázott zöldségeket, a fűszereket, leöntjük a borral. Sípolástól számítva fél órát pároljuk. A húst kiemeljük, a zsineget lebontjuk, a szaftból a fűszereket kidobjuk, majd a tejföllel elkeverve bormixerrel összezúzzuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk, majd a húsra öntve tálaljuk.
Burgonyapüré, krokett vagy knédli a hozzá illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)