A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon finomra, de az a legegyszerűbb ha leturmixoljuk. Kevés olívaolajon pároljuk meg és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kis lángon addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Várjuk meg amíg kihűl és ... tovább
A tonhal olaját serpenyőbe öntöm és a finomra vágott hagymát megpárolom benne, majd ráöntöm a paradicsomkonzervet, a leve nélkül, belenyomom a fokhagymát és megfűszerezem. Takarékon kevergetve összefőzöm. A tésztát előírás ... tovább
A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább
Az olívaolajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és ha az illata felszáll beleöntjük a paradicsomkonzervet, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a fél-fél csokor petrezselymet és ... tovább
A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott ... tovább
A Franciaország déli részének illatát idézi fel. Valójában a helyiek nem használják ezt a keveréket, de minden alkotó benne van ami a provanszál konyhát jellemzi. Érdemes elkészíteni, ha szeretjük a sült vagy grillezett húsokat, ... tovább
A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább
A padlizsánt, a cukkinit hosszában felszeleteljük és olívaolajjal megkenve grillrácson megsütjük. Az újhagyma zöldjének végét levágjuk és félreteszük, a megmaradt részt megolajozzuk és az is megsütjük. A paradicsomot ... tovább
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva ... tovább