Őzsült céklás-uborkás mártással
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
3 dl
barnamártás |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
céklakonzerv |
63 |
1.3 |
0.1 |
13.9 |
0 |
0 |
2 dl
főzőtejszín |
83 |
2.8 |
2.9 |
11.2 |
0 |
10 |
50 dkg
őzcomb |
102 |
20.8 |
1.9 |
0.4 |
0 |
0 |
10 dkg
csemegeuborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A barnamártást és vörösbort a kétharmadára beforraljuk. Egy evőkanálnyi vajat összegyúrunk a liszttel és behűtjük.
A céklát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk és lecsepegtetjük. A vadhúsból szép szeleteket vágunk és a felforrósított vaj-olaj keverékben oldalanként 4 perc alatt, sütés közben sózva, borsozva megsütjük. Fóliával letakarva, melegen tartjuk. A beforralt mártásba keverjük a tejszínt és belecsipkedjük a vaj-liszt keveréket, kislángon forralva besűrítjük, majd belekeverjük az uborka és cékla csíkokat. A hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a mártással félig leöntve tálaljuk.
Krokettet vagy burgonyafánkot adhatunk köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)