Palermói töltött paprika
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
kapribogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
szardella |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
fenyőmag |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
| 15 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 4 db
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Evőkanálnyi, felhevített olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, kapcsoljuk le a lángot. keverjük hozzá a felvagdalt szardellafilét, mazsolát, fenyőmagot, kapribogyót, ízesítsük sóval és borssal, végül adjuk hozzá a reszelt parmezánt. A paprikák szárát vágjuk le és a paprika ereit és magjait távolítsuk el. A morzsás keveréket töltsük a paprikákba, majd helyezzük vissza a levágott részt és a paprikákat, bekenve olajjal, helyezzük tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben, süssük 45 percig.
Hidegen, melegen kitűnő előétel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)