Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns báránycomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Húsvét, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1.5 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a báránycombot a hártyáitól és mérjük le. a vékony csíkokra vágott fokhagymával tűzdeljük meg, majd hintsük be sóval és a paprikával. A többi hozzávalóból keverjünk tésztát, annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A masszával körös-körül kenjük be a combot. Öntsük az olajat tepsibe, tegyük bele a húst és 250 fokra előmelegített sütőben süssük, amíg megbarnul, vegyük ki és várjuk meg, amíg a sütő visszahűl 160 fokra, ekkor tegyük vissza és kilónként 40 percig süssük. Szeletelés előtt negyed órát alufóliával letakarva pihentessük.
Párolt zöldséggel, főtt burgonyával tálaljuk. Öntetként a lezsírozott szaftját adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)