Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonya boulanger (pék) módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Böjt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
6 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Szeleteljük fel a megtisztított burgonyát és a hagymát uborkagyalun. A burgonyaszeleteket sózzuk, borsozzuk meg. A vaj harmadával kenjünk ki egy sütőedényt és egyenletesen rétegezzük bele a burgonya és hagymakarikákat. A tetejére burgonya kerüljön és vigyázzunk a szép elhelyezésre. A fokhagymát héjastul lapítsuk meg és forraljuk fel a tejel elkevert zöldségalaplével. Szűrjük a burgonyarakottasra, de csak annyit, hogy éppen ne lepje el. csurgassuk a tetejére a félretett olvasztott vajat.
A tálat szorosan fedjük le alufóliával és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, majd a fóliát levéve, 180 fokra csökkentve a hőt még 40 percig süssük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)