Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Basturma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Pastrami vagy basturma száritott sonka karajból
• 2023.03.05.

• 6

1 egész sertéskarajsó2 tk barna cukor1 tk
fekete bors2 tk rózsabors2 tk zöldbors2 tk koriandermagA karajról eltávolítjuk a zsros részeket. Egy edénybe sót szórunk, amit összekevertünk
a barna cukorral, és beletesszük a húst, befedjük sóval
úgy mindenhol ellepje(ne sajnáljuk belőle a sót). Hütőbe tesszük 1 hétre. Mindenap leöntjük róla a keletkező folyadékot és átforgatjuk, újra sózzuk.Annyi órát áztatjuk vízben ahány napig pácoltuk a sóban. Szárazra töröljük. a füszereket mozsárban összetörjük vagy ledaráljuk.Kifözött pelenkába tesszük a húst és bedörzsöljük a fűszerekkel. a pelenkát becsomagoljuk és megkötözzük a húst, mint egy kötözött sonkát.
2 hétre hüvős szellős helyre akasztjuk, de ha nincs más a hütőszekrény is jó lesz.Vékonyra szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)