Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel előtt
(794 db)

Fokhagymaleves

A fokhagymát tisztítsuk meg, zúzzuk össze és a vajon kicsit pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és öntsük fel húsalaplével. Sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés mellett öntsük bele a forró levesbe a tejszínt. Forraljuk fel ... tovább

Fokhagymás brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma ... tovább

Fokhagymás fetakrém

A fokhagymát zúzzuk össze, az olívaolajjal és a fetával keverjük habosra, kevés borssal és néhány csepp citromlével ízesítve hűtsük be. Olívabogyóval díszítve tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás gombaleves

A finomra vágott gombát pároljuk meg az olajban, adjuk hozzá a fokhagymát és süssük össze. Keverjük hozzá a zsályát, a petrezselymet, a chiliszószt és a húslevest. Jól összeforralva tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás paradicsomleves

A felhevített olajban a finomra vágott hagymákat átpároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 4 deci vizet. Beledobjuk a babért és a széttépkedett bazsalikomot, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítve összeforraljuk. ... tovább

Fokhagymás sült oldalas

Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. 3 evőkanál zsírban, pirosra, elősütjük és fazékba tesszük. Rádobjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a babért, a köménymagot, majd leöntjük annyi vízzel, amennyi ... tovább

Fokhagymás szashimi

A halat, mely lehet süllő, lazac, harcsa vagy tonhal, de akár vegyesen is, hajszálvékonyra szeleteljük. A retket, a répát és a körtét almareszelőn lereszeljük, majd négy tányéron elosztjuk. A halszeletekkel gusztusosan beterítjük. ... tovább

Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta

A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a ... tovább

Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen

A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt ... tovább

Forró rókagomba saláta

Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, ... tovább