Lábaskában felolvasztjuk vajat, majd beleöntjük a tejszínt, ha felforrt beleszórjuk a reszelt parmezánt, kislángon kevergetjük, amíg a sajt felolvad.
Spagettire öntve tálaljuk, petrezselyemzölddel vidámítjuk. ... tovább
A csirkecombokra öntjük az almabort, belekarikázzuk az újhagyma fehér részét, rászórjuk a borsot és hozzáadjuk a tárkonyágacskát. Felforraljuk és csendes tűzön főzzük, úgy fél órát. Ekkor beledobjuk a gerezdekre vágott, ... tovább
A fűszereket a felforrósított ghíbe szórjuk, majd néhány percig sütjük. Rádobjuk a kicsumázott és kis darabokra vágott almát, a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg rövid lére sül. Ekkor botmixerrel pürésítjük, majd ... tovább
A meghámozott, kicsumázott almát lereszeljük és összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval.
Hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
Pirított zsemlemorzsában megforgatva és fahéjas cukorral ... tovább
A citrom sárga héját vékonyan levágjuk, a levét kicsavarjuk, majd fazékba szűrjük. Felöntjük vízzel és ebbe dobáljuk, a meghámozott, kicsumázott, negyedekbe vágott almát. A víz bőven lepje el az almát. Szórjuk bele a ... tovább
Az darabokra vágott almát 1 l, sóval, cukorral, darabka citromhéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel ízesített vízben, majdnem puhára főzzük, majd a tejföllel simára kevert vaníliás pudingporral besűrítjük. Néhány percig ... tovább
A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, ... tovább
A 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a kis kockára vágott zöldségeket, majd a fűszereket hozzáadva és felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük. A félretett olajban átsütjük a vékony csíkokra ... tovább
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés ... tovább
A fél órára beáztatott lencsét, puhára főzzük a babérlevéllel, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített vízben. Lecsepegtetve, hűlni hagyjuk. Az almát és a megtisztított hagymát lereszeljük, majd kevés sóval a citrom ... tovább