| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 maréknyi mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 1 teáskanál zsálya | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 10 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 6 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| 1 pohár rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A rizst kétszeres térfogatának megfelelő vízben megfőzzük. A cukkínit karikára vágjuk és kevés olajban elősütjük, inkább több részletben, hogy süljön, ne párolódjon. A tepsit vajjal kikenjük és a zsemlemorzsával meghintjük. A többi vajon megpároljuk az újhagymát. A rizst, a hagymát, a mazsolát és a zsályát összeforgatjuk. A tejfölbe keverjük a tojásokat és a reszelt sajtok kétharmadát. A tepsibe terítjük a cukkíni felét, ráöntjük a szósz harmadát. Elsimítjuk rajta a rizses keveréket, végül a többi cukkíni következik. Leöntjük a maradék mártással és a tetejét meghintjük a sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tíz percig pihentessük, majd kockára vágva tálaljuk.