Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizstorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
ízlés szerint citromhéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
5 dkg fenyőmag ? ? ? ? ? ?
15 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet forraljuk fel és adjuk hozzá a rizottórizst. Fedő alatt addig főzzük, míg sűrű és krémes állagú nem lesz. Olyan alacsony lángon főzzük, hogy ne forrjon, majd hűtsük ki. A diót és a fenyőmagot pirítsuk meg és vágjuk durvára. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük ki a cukorral, rummal és a citromhéjjal adjuk hozzá a mazsolát, a diót és a fenyőmagot. A fehérjékből pici sóval verjünk kemény habot. Keverjük össze a hideg rizst a tojássárgás krémmel, majd forgassuk bele óvatosan a tojáshabot. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt formába a tésztát és előmelegített sütőben, 170 fokon kb 40 percig süssük. A formában hagyjuk hűlni, egy éjszakát pihentessük. Hidegen, porcukorral meghintve tálaljuk. Gyümölcsöt és lekvárt is kínálhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)