Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás fánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Farsang, Húsvét, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
20 adag főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 kiskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gondosan megmosott burgonyát megsózzuk és alufóliába csomagoljuk. Előmelegített 175 fokos sütőben kb egy óra alatt puhára sütjük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Közben a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a burgonyát, egy tojás sárgáját, az élesztős keveréket, ízlés szerint sózva, az olvasztott vajjal jól összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. 10 centis körökre szúrjuk. A megdarált sonkát, az oregánóval, egy tojás sárgájával és a tejföllel elkeverjük, ízlés szerint megborsozzuk, majd evőkanálnyi masszát teszünk a tésztakorongok közepére és szélüket vizes ujjunkkal átsimítva, félbehajtjuk és a széleket szorosan lenyomkodjuk. Letakarjuk és egy órát kelesztjük. Bő, forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, lecsepegtetve, tálra tesszük. a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
Reszelt tormával, paradicsommártással kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)