Szecsuáni kínai kel saláta
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		rizsecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		földimogyoró olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 szál				
		póréhagyma | 37 | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 2.3 | 0 | 
				
						
					| 1 fej				
		kínaikel | 16 | 1.2 | 0.3 | 2 | 1.7 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, apróra kockázva, beledobjuk. Kevergetve egy percig sütjük, majd, a lángot eloltva, ráöntünk két kupica vizet. Beleszórjuk a cukrot, hozzáöntjük az ecetet, megsózzuk és addig kevergetjük, amíg minden feloldódik. Összeforgatjuk a hagymával és a kellel, majd néhányszor átkeverve, tálalás előtt, egy-két órát hűtőben érleljük.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)