Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes pulykatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Tejtermékek, Húsfélék, Meleg, Sós, Bogrács, Párolt, Hétköznapi vacsora, Főétel, Húsételek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított hagymát megpirítjuk rajta. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredési sütjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és kevergetve tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Ha megpuhult a tejszínnel összeforraljuk.
Párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)