Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsópüré ropogós baconnal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
25 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldborsót csipet cukorral és sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Néhány szép mentalevelet félreteszünk, a díszítéshez, a többit a botmixer poharába dobjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borsót, ráöntjük a tejfölt és sóval, borssal ízesítve pürévé törjük. Kanállal galuskákká formázzuk, tányérokra tesszük, a mentalevelekkel és a szárazon ropogósra sütött baconszeletekkel tálaljuk.
Üde ízű nyári előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)