Patisszon tócsni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított, kimagozott patisszont lereszeljük és besózva negyed órát állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd a tojásokkal, a finomra metélt petrezselyemmel, vöröshagymával és a fűszerekkel elkeverjük, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá hogy formálható legyen. Evőkanállal forró olajba szaggatjuk és kicsit ellapítva mindkét oldalát pirosra sütjük. Feltétnek tálalhatjuk, de aioli mártással önmagában is finom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||