Patisszon pörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, ha zsírjára sült, ráhintjük a pirospaprikát és 2 deci vizet öntünk alá, ízesítjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a megtisztított és kockára vágott patisszont,majd fedő alatt puhára, de ne szétesősre főzzük. Nokedlivel tálaljuk, ízlésünk szerint tejfölt kanalazhatunk a tetejére. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||