Saláta garnélával és fekete kagylóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Hideg, Savanyú, Zöldség, Hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények Hozzávalók 4 személyre:
A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. A kagylót és a rákot hagyjuk felengedni, de a levet félretesszük. 2 evőkanál olívaolajon a rákot megsütjük, leszűrve félretesszük, de melegen tarjuk. A kagylót, a maradék 2 evőkanál olajon átforgatjuk, majd a borral felöntve, átforraljuk. Leszűrjük és félretesszük. A salátakeveréket az öntettel átkeverjük és tányérra halmozzuk. A rák és a kagyló levét összeöntjük a sütéből megmaradt olajjal és zúzott fokhagymával ízesítve, összeforraljuk. Ha majdnem zsírjára sült, a kagylót és a rákot beleforgatjuk, végül a salátára halmozzuk. Friss pitakenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||