Citromos sült bárányvelő (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Bálint nap, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, hozzáadjuk az egész borsot és a velőt negyed órát főzzük. Lecsepegtetve szeletekre vágjuk és újból megsózva meghintjük liszttel. A felforrósított vajban aranybarnára sütjük, mindkét oldalát. Papírtörlőre téve melegen tartjuk. A zsiradékra öntjük a tejszínt, belecsavarjuk a másik citrom levét és fehér borssal ízesítve összeforraljuk. A bárányvelőt előmelegített tálra tesszük és a mártással leöntve tálaljuk. Citromgerezdeket és párolt rizst adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||