Szerb rostélyos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a fűszereket, felöntjük kevés csontlével és összeforraljuk. Visszatesszük a húst, majd mindig csak kevés lével felöntve, háromnegyed puhulásig pároljuk. Beletesszük a cikkekre vágott kelkáposztát és a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd felöntjük annyi húsalaplével, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt, kis lángon készre főzzük. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||