Gombás rizsfasírt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Karácsony, Buli, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Gabonafélék, Gombafélék, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
45 dkg barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint borsikafű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpirítom a hagymát, majd rádobom a gombát is, ha elpárolgott alóla a víz, összekeverem a korábban megfőzött és kihűtött rizzsel ( a rizs súlya főzve értendő). Fűszerezem a fenti fűszerekkel és hozzáadok még kb. 2 dkg zsemlemorzsát ( csináld úgy, hogy kezelhető legyen a massza ). Helyes kis gombócokat formázok, amelyeket még egy kis zsemlemorzsába forgatok. Bevallom, eredetileg sütőben szerettem volna elkészíteni a fasírtokat, de nagyon szorított az idő, így kivételesen olajban sütöttem meg őket. Így is nagyon finomak voltak!