Gombás rizsfasírt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Karácsony, Buli, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Gabonafélék, Gombafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megpirítom a hagymát, majd rádobom a gombát is, ha elpárolgott alóla a víz, összekeverem a korábban megfőzött és kihűtött rizzsel ( a rizs súlya főzve értendő). Fűszerezem a fenti fűszerekkel és hozzáadok még kb. 2 dkg zsemlemorzsát ( csináld úgy, hogy kezelhető legyen a massza ). Helyes kis gombócokat formázok, amelyeket még egy kis zsemlemorzsába forgatok. Bevallom, eredetileg sütőben szerettem volna elkészíteni a fasírtokat, de nagyon szorított az idő, így kivételesen olajban sütöttem meg őket. Így is nagyon finomak voltak! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||