Szlovák fánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és kiszaggatjuk. Forró vasserpenyőben, zsiradék nélkül, mindkét oldalukat megsütjük. Ha az összes fánk elkészült, szitába tesszük és lobogva forró vízzel, leforrázzuk. A porcukorral elkevert darált mákkal bőven meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||