Sertésszűz levelestésztában sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Göngyölt, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Csőben sült, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hártyáitól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban körbesütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadva a kis darabokra vágott gombát zsírjára sütjük, közben fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A gombát is hagyjuk kihűlni, majd pépesítjük. A kiterített levelestésztát, ha szükséges kinyújtjuk, de ma már sokfélét lehet kapni, használjuk a kedvünkre valót. A széleit szabadon hagyva kenjük rá a gombapépet, úgy hogy ha majd betekerjük, mindenhol beburkolja a húst. A két sertésszüzet vékonyabb végével fektessük egymás mellé, úgy hogy a hús kb. mindenhol egyforma vastag legyen és tegyük a tésztára. Óvatosan tekerjük fel, a tészta két szélét hajtsuk feltekerés előtt, a szabad szélt kenjük be felvert tojással, majd a hajtással lefelé tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A maradék tojásba keverjük bele a paprikát és kenjük át a tésztát. Hagyjuk szikkadni a hűtőben, majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. Szeletelés előtt, pihentessük 10 percet és vastag szeletekre vágva tálaljuk. Fokhagymás vajon párolt spenóttal és sült burgonyával adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||