Gombás rakott hús diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Párolt, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A bacon felével kibéleljük a diszkosz alját, elterítjük rajta a felkarikázott hagyma, paprika és paradicsom felét. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerekkel. A vékonyra szelt és gyengéden kivert hús következik. Rászórjuk az apró kockára vágott fokhagymát, a szeletekre vágott gombát és a maradék zöldségeket. Ismét fűszerezünk, majd ráöntjük a tejfölt és betakarjuk a bacon szeletekkel. Lezárjuk a diszkoszt és 80 percre temessük a parázsba. Felnyitás előtt 10 percig pihentessük. Kenyeret kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||