Vargányás rizottó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vaj-olaj keveréket hevítsük fel, keverjük hozzá a feldarabolt gombát és fokhagymát. Ha a gomba kicsit összeesett, adjuk hozzá a rizst és kicsit hagyjuk pirulni, közben folyamatosan kevergessük. Öntsük bele a bort és hagyjuk elfőni, a kevergetésről ne feledkezzünk el. Majd merőkanalanként hozzáadva az alaplét kb. 20 perc alatt, kevergetve főzzük készre. Közben sózzuk, borsozzuk. A végén keverjük bele a reszelt parmezán felét és ha elolvadt azonnal adjuk asztalra. A többi sajtot mindenki magának szórja rá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||