Karfiol felfújt remoskában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sült, Remoska, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A rózsáira szedett karfiolt főzzük roppanósra, sóval és citromlével ízesített vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját a tejföllel, a sajt felével, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezve keverjük ki. A vaj felével kenjük ki a remoska edényét. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük habbá és óvatosan forgassuk össze a lehűlt karfiollal és a tojássárgájás masszával, majd öntsük az edénybe. Szórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot és csipegessük rá a vajat. Fél órát süssük. Köretként, szárazabb grill húsok mellé, de önálló vacsoraként is megállja a helyét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||